Aanbod

Bekijk hieronder ons totale aanbod. In het menu hierboven kunt u per categorie zoeken.

Droom (Custom)

Masterclass: Benut de kracht van de collectieve droom

De samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, burgers en gemeente kan beter! In onze Masterclass ‘Benut de kracht van de collectieve droom’ neemt Hans Suurmond je mee in hóe het beter kan. Hij draagt de elementen aan die bijdragen aan een constructieve samenwerking tussen burgers en overheid. Kennismakelaar Hans Suurmond heeft een werkzame methode ontwikkeld voor participatie: ’De kracht... Lees verder »
scrum

Leergang Agile Scrum voor de publieke sector

Werken met Agile Scrum kan een belangrijke bijdrage leveren aan versnelling in verander- en ontwikkelprocessen, het vlottrekken van vastgelopen projecten en het omgaan met complexiteit en dynamiek. Voorwaarde is dat je het dan ook écht doet. Zodat ‘standup meetings’, de ‘backlog’ en ‘sprints’ geen holle frasen zijn, maar onderdeel van een gedeelde aanpak. Publiek Academie... Lees verder »
leergang democratie (Custom)

Leergang Nieuwe lokale democratie (inschrijving gesloten)

Er is behoefte aan een ander soort gemeente. Met een gemeentebestuur dat niet óver de gemeenschap gaat, maar er juist middenin staat. Want nergens meer dan in dorpen, buurten, wijken en steden ervaren we maatschappelijke tegenstellingen én maatschappelijke betrokkenheid. Juist degenen die bij de gemeente werkzaam zijn merken dat inwoners meer invloed willen in het... Lees verder »
Start-Secretaris_iStock-522458488_klein

Leergang voor Startende Gemeentesecretarissen

De praktische leergang voor startende gemeentesecretarissen behandelt allerlei rollen die de gemeentesecretaris vervult. Met de deelnemers wordt een intake gehouden aan de hand waarvan het programma definitief wordt ingevuld. Naast een praktische invulling komt ook de nodige theoretische onderbouwing aan de orde. Veel sprekers uit de praktijk zullen een gastcollege verzorgen. Zij vertellen hun verhaal,... Lees verder »
PM

Seminar: transparantie door integraal rapporteren (datum verstreken)

Sterk bestuur door inzicht in maatschappelijke waardecreatie! 11 mei Jaarbeurs Utrecht. Seminar van onze partner PM-seminars. Uw doelen draaien steeds meer om maatschappelijke waardecreatie. Door integraal te rapporteren en niet puur vanuit financiën, bent u beter in staat om uw zicht op en realisatie van maatschappelijke waarde te verbeteren en te verbreden. De focus ligt op... Lees verder »
PolitiekeAntenne_iStock-525476556_klein

Studiedag: ontwikkel je politieke antenne

Werken bij de overheid betekent opereren in een politiek-bestuurlijke omgeving. Deze omgeving heeft een sterke invloed op het denken en handelen van u als ambtenaar. Vanuit uw vakinhoudelijke kennis kunt u worden geconfronteerd met bestuurlijke belangen of dilemma’s die haaks op uw eigen overtuiging staan. Om in dit krachtenveld efficiënt te werken is inzicht in... Lees verder »
Start-Leidinggevende_iStock-539281281_klein

Leergang voor startende leidinggevenden

Inleiding Als net beginnende leidinggevende bij het openbaar bestuur komt er heel veel op je af. Hoe geef je nu eigenlijk leiding, wat is een goeie leiderschapsstijl, hoe inspireer je je medewerkers, hoe voer je al die gesprekken, hoe maak je van jouw clubje een echt team? Dit en nog veel meer komt aan de orde... Lees verder »
Digitaal-Virtueel_iStock-522304120_klein

Studiedag: Van digitale naar virtuele overheid

Samenleving en overheid hebben zich vanaf de jaren ’90 ontwikkeld van ‘analoog naar digitaal’. Dit heeft geleid tot veranderingen in hoe burgers samenleven en de wijze waarop de overheid functioneert. En dit is nog maar het begin want inmiddels dient het virtuele tijdperk zich aan. Een tijdperk waarin burgers hun leven steeds meer leven in... Lees verder »