De Eilanddagen: een unieke gelegenheid om eens verder te kijken

09-02-2017  20:14  in aanbod

Er wordt wat af vergaderd in het openbaar bestuur. Elke week weer staan talloze onderwerpen op de agenda die vragen om een besluit, zelden is er tijd om met elkaar dieper op de materie in te gaan. Met de Publiek Academie gaat dat zeker lukken. Wij kiezen hierbij voor een eiland en dat doen we vlak voor of vlak na de zomerperiode. Het late voorjaar en vroege najaar zijn uitgelezen momenten om met elkaar eens dieper op een aantal zaken in te gaan. De natuur is op zijn mooist, zeker op één van onze schitterende Waddeneilanden. Het is daar niet alleen goed toeven, maar u waant zich ook in een andere wereld, ver van het werk. Mobieltjes uit en uitgebreid met elkaar van gedachten wisselen over wat ons bezig houdt of over wat we willen met elkaar. Dat is wat Publiek Academie te bieden heeft.

Voor wie

Deze eilanddagen zijn uitermate geschikt voor colleges van B&W, voor managementteams, raadsfracties, maar ook voor een regionale kring van gemeentesecretarissen of griffiers.

Thema’s

Onder deskundige begeleiding en geïnspireerd door deskundige sprekers kunnen we tal van onderwerpen bij de kop pakken. Zomaar een greep uit de thema’s die actueel zijn, blijven of worden.

  • Leiderschap bij de overheid versus leiderschap buiten de overheid
  • Overheidsorganisatie in de ‘virtuele’ wereld
  • Hoe boor je de kracht in een wijk of kern aan
  • Opgaven Gestuurd Werken, hoe doe je dat?
  • Burger- of Overheidsparticipatie
  • Bestuurlijke (herindeling) versus ambtelijke fusie
  • Ambtelijke fusie? Hoe doe je dat?
  • Herindeling voor de deur
  • Netwerken wordt Samenwerken

Zit er voor u geen interessant onderwerp tussen? Natuurlijk maken we ook programma’s op maat. We komen langs en praten erover. Wat wilt u, wanneer bent u tevreden. En wij zorgen ervoor dat u na afloop ook echt tevreden bent.

Programma

Het programma hangt af van het gekozen thema. We gaan in elk geval op dag één met de ochtendboot heen en de volgende dag met de middagboot weer terug (langer kan natuurlijk ook). Daardoor hebben we ruim de tijd voor het uitdiepen van het thema, maar ook voor de ook belangrijke informele momenten.

Voor de investering voor deelname aan de eilanddagen moet gerekend worden op een bedrag van ca. Eur 1.350 p.p. Dit bedrag is inclusief voorbereiding, uitvoering, overtocht boot, accommodatiekosten en kosten sprekers, maar excl. BTW. De leveringsvoorwaarden van de Publiek Academie zijn van toepassing.