Leergang voor startende leidinggevenden

19-02-2017  20:04  in aanbod

Inleiding

Als net beginnende leidinggevende bij het openbaar bestuur komt er heel veel op je af. Hoe geef je nu eigenlijk leiding, wat is een goeie leiderschapsstijl, hoe inspireer je je medewerkers, hoe voer je al die gesprekken, hoe maak je van jouw clubje een echt team? Dit en nog veel meer komt aan de orde in deze leergang voor startende leidinggevenden.

Voor wie

Je bent net begonnen als leidinggevende bij de (semi-)overheid of je wilt graag in de nabije toekomst een leidinggevende functie gaan vervullen. Als je meer wil weten over leidinggeven in de publieke sector, dan is deze korte leergang echt iets voor jou.

Thema’s

  • Inspirerend Leiderschap
  • Communicatie
  • Persoonlijke effectiviteit (incl. Profile Dynamics®Analyse)
  • Feedback
  • Effectief en doelgericht werken
  • Tussen college/secretaris en afdeling/team
  • De tien geboden van een goed MT

Programma

Het programma bestaat uit de hierboven genoemde thema’s. Deelnemers kunnen hier zelf nog onderwerpen aan toevoegen. Het hele programma duurt twee keer twee aaneengesloten dagen (inclusief avondprogramma en overnachting), in totaal dus 10 dagdelen. Elke dag begint om 9.30 uur en de lunch is van 12.30 tot 13.30 uur. De 1e dag duurt tot ca. 20.00 uur met een extra pauze om 17.00 uur. De 2e dag duurt tot 16.30 uur.

Het betreft een interactief programma waarbij het leren uit de praktijk en van elkaar centraal staat. Wat verwacht een gemeentesecretaris van zijn of haar leidinggevende hoor je uit de mond van een gemeentesecretaris zelf.

Inzicht in eigen drijfveren en functioneren komen aan de orde in diverse testen waarbij in elk geval gebruik wordt gemaakt van Profile Dynamics® die de onderliggende drijfveren van de deelnemers in kaart brengt.

Docent

Trainer is dhr. A.G.J. (Lex) Bruijn. Lex heeft in het basisonderwijs gewerkt o.a. als directeur van een onderwijsstichting i.o. Ervaring in het lokaal bestuur deed hij vnl. op als gemeentesecretaris. Als trainer/adviseur bij de Bestuursacademie Nederland heeft Lex in de afgelopen jaren talloze colleges en managementteams begeleid. Daarnaast heeft hij trainingen gegeven op het gebied van het omgaan met het politiek bestuur (politieke antenne) en adviesvaardigheden. Verder heeft Lex verschillende workshops verzorgd voor gemeenteraden en onderzoeken verricht (zoals naar functioneren van afdelingen en de kwaliteit van ambtelijke samenwerking). Lex heeft ook diverse wethouders en gemeentesecretarissen gecoacht. Lex is een ervaren trainer met een passie voor het openbaar bestuur.

Investering

De investering voor deze leergang van twee keer twee dagen bedraagt Eur 1.950 per deelnemer. Deze investering is inclusief kosten voor de accommodatie.

Het maximumaantal deelnemers aan deze leergang bedraagt 12. De data voor beide tweedaagsen worden door de deelnemers bepaald via een datumprikker waardoor de leergang altijd in uw agenda past! Tarieven zijn exclusief BTW.

Deze training wordt ook incompany aangeboden. Het programma kan dan geheel aangepast worden aan uw wensen! Indien je hier belangstelling voor hebt maken we graag een offerte op maat. Neem hiervoor contact op met de Publiek Academie.

De leveringsvoorwaarden van de Publiek Academie en Publiek.nl zijn van toepassing.

INSCHRIJVEN