Studiedag: Van digitale naar virtuele overheid
10-02-2017 14:10 in aanbod
Samenleving en overheid hebben zich vanaf de jaren ’90 ontwikkeld van ‘analoog naar digitaal’. Dit heeft geleid tot veranderingen in hoe burgers samenleven en de wijze waarop de overheid functioneert. En dit is nog maar het begin want inmiddels dient het virtuele tijdperk zich aan. Een tijdperk waarin burgers hun leven steeds meer leven in virtuele contexten en steeds meer los komen te staan van traditionele sociale en fysieke verbanden. De betekenis hiervan voor het functioneren van de overheid is groot, maar dat wordt nog weinig gezien. Tijdens deze studiedag wordt de deelnemer meegenomen in dit nieuwe tijdperk en wat de komende jaren de gevolgen zijn voor democratie, openbaar bestuur en overheidsorganisaties.
Thema’s
- De Digitale Delta: hoe en waardoor werd de overheid digitaal.
- De virtuele samenleving: wat kunnen we leren van Nobelprijsgenomineerde Johan Huizinga?
- Het digitale interbellum: een nieuwe Industriële Revolutie met een legitimiteitsvraagstuk.
- Transrealiteit: mogelijk gemaakt door tijd- plaats- en organisatieonafhankelijkheid.
- Blockchaindemocratie en -organisatie.
- De overheid in 2025: virtuele democratie, virtueel bestuur en virtuele organisatie.
Alle deelnemers ontvangen het boek Virtuele Overheid (zodra de eerste druk beschikbaar is).
Programma
Het programma bestaat uit de vijf hierboven genoemde thema’s. De dag begint om 09.30 uur en eindigt rond de klok van 16.30 uur. Van 12.30 tot 13.30 uur is er een lunch voor de deelnemers; verder zullen er voldoende korte pauzes in het programma zijn. Er is veel ruimte voor inbreng van de deelnemers; het programma kent dus de nodige flexibiliteit.
Docent
De Studiedag wordt verzorgd door mr. Harry L. van Boven MBA MCDM. Harry is auteur van de boeken @Hearts @Minds #Transreality (2014) en Virtuele Overheid (beoogde verschijningdatum: nog niet bekend). Naast deze boeken heeft hij de afgelopen tijd gepubliceerd over vernieuwing van en binnen de publieke sector. Harry is vele jaren werkzaam geweest bij de (semi-)overheid, onder andere als gemeentesecretaris. Verder is hij verbonden geweest aan de LOI als auteur en docent.
Investering
De investering voor deze studiedag bedraagt Eur 695 per deelnemer. Het maximumaantal deelnemers bedraagt 12. De datum voor de studiedag wordt bepaald door de deelnemers via een datumprikker.
Deze training wordt ook incompany aangeboden. Het programma kan dan geheel aangepast worden aan uw wensen! Indien u hier belangstelling voor heeft maken we graag een offerte op maat. Neem hiervoor contact op met de Publiek Academie.
Tarieven zijn exclusief BTW. De leveringsvoorwaarden van de Publiek Academie zijn van toepassing.