Leergang voor Startende Gemeentesecretarissen

20-02-2017  18:46  in aanbod

De praktische leergang voor startende gemeentesecretarissen behandelt allerlei rollen die de gemeentesecretaris vervult. Met de deelnemers wordt een intake gehouden aan de hand waarvan het programma definitief wordt ingevuld. Naast een praktische invulling komt ook de nodige theoretische onderbouwing aan de orde. Veel sprekers uit de praktijk zullen een gastcollege verzorgen. Zij vertellen hun verhaal, maar zullen vooral met de groep in gesprek gaan over verwachtingen, problemen, dilemma’s en andere zaken die aan de orde van de dag zijn in het leven van een gemeentesecretaris.

Voor wie

Bent u net begonnen als gemeentesecretaris/algemeen directeur of heeft u ambities op dit gebied, dan is deze leergang zeker iets voor u!

Thema’s

Er kan een keuze gemaakt worden uit o.a. de gemeentesecretaris als adviseur van burgemeester en college, algemeen directeur, voorzitter van het MT, WOR-bestuurder, partner voor griffie(r) en gemeenteraad, vertegenwoordiger in de regio. Of uit thema’s als zichtbaarheid, houdbaarheid, (re)organisatie, veiligheid, integriteit.

Programma

Het programma bestaat uit een selectie van de door de deelnemers zelf gekozen rollen van de gemeentesecretaris. Het hele programma duurt twee maal twee aaneengesloten dagen (inclusief avondprogramma en overnachting), in totaal dus 10 dagdelen. Elke dag begint om 9.30 uur en de lunch is van 12.30 tot 13.30 uur. De eerste dag duurt tot ca. 20.00 uur met een extra pauze om 17.00 uur. De tweede dag duurt tot 16.30 uur.

Het betreft een interactief programma waarbij het leren uit de praktijk en van elkaar centraal staat. Diverse sprekers zullen een bijdrage leveren aan het programma. Alle sprekers vervullen een functie bij de lokale overheid. Hierbij moet gedacht worden aan burgemeesters, gemeentesecretarissen, wethouders en griffiers. Van de deelnemers wordt een actieve bijdrage verwacht bij alle onderdelen.

Inzicht in eigen drijfveren en functioneren komen aan de orde in diverse testen waarbij in elk geval gebruik wordt gemaakt van Profile Dynamics® die de onderliggende drijfveren van de deelnemers in kaart brengt.

Docent

Uw trainer is dhr. A.G.J. (Lex) Bruijn. Lex heeft in het basisonderwijs gewerkt o.a. als directeur van een onderwijsstichting i.o. Ervaring in het lokaal bestuur deed hij voornamelijk op als gemeentesecretaris. Als trainer/adviseur bij de Bestuursacademie Nederland heeft Lex in de afgelopen jaren talloze colleges en managementteams begeleid. Daarnaast heeft hij trainingen gegeven op het gebied van het omgaan met politiek bestuur (politieke antenne) en adviesvaardigheden. Verder heeft Lex verschillende workshops verzorgd voor gemeenteraden en onderzoeken uitgevoerd (zoals naar het functioneren van afdelingen en de kwaliteit van ambtelijke samenwerking). Lex heeft ook diverse wethouders en gemeentesecretarissen gecoacht. Lex is een ervaren trainer met een passie voor het openbaar bestuur.

Investering

De investering voor deze leergang van in totaal 10 dagdelen bedraagt Eur 1.950 per deelnemer. Deze investering is inclusief kosten voor de accommodatie.

Het maximum aantal deelnemers aan deze leergang bedraagt 12. De data voor beide tweedaagsen worden door de deelnemers bepaald via een datumprikker zodat deze leergang altijd in uw agenda past! Tarieven zijn excl. BTW. De leveringsvoorwaarden van de Publiek Academie c.q. Publiek.nl zijn van toepassing.

INSCHRIJVEN