Uniek event voor maximaal 75 deelnemers
3D / VR / AR LOKALE OVERHEID 2018
25 september 2018 | Amersfoort
Dit unieke event heeft dit jaar als thema: het gebruik van eigen omgevingsdata voor 3D-, Virtual-, Augmented-, Diminished- en Mixed-Reality. Concrete toepassingen voor de lokale overheid staan hierbij centraal. In Amersfoort, het geografisch midden van Nederland, wordt u op 25 september in één dag helemaal bijgepraat over de waarde van deze technieken voor stedelijke ontwikkeling, ruimtelijke planning, asset management, veiligheid, kwaliteit, citymarketing en burgerparticipatie. Let op: maximaal 75 deelnememers!
Innovatieve sprekers vanuit wetenschap, overheid en markt laten u zien hoe de concrete vertaalslag wordt gemaakt van innovatieve 3D-technologie naar praktisch gebruik binnen de publieke sector. Daarnaast kunnen alle deelnemers tijdens dit event zelf deze technieken beleven en uitproberen. U krijgt in elk geval een ‘andere bril’ mee naar huis, letterlijk en figuurlijk! Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door onderstaande organisaties.

Hoofdprogramma
Dagvoorzitter is prof. dr. Jantien Stoter (hoogleraar 3D Geoinformation TU Delft).
Prof. Henk Scholten (VU en Geodan) zal spreken over digitale steden door de eeuwen heen.
Ir. Louis Smit (strategisch adviseur GEO bij de gemeente Rotterdam) zal ingaan op Rotterdam in 3D.
De bijdrage van Mr. Harry van Boven MBA MCDM (auteur) gaat over de steeds virtuelere overheid: De Overheid als Spotify.
Ed Fennema (Geodan Go) spreekt over beleefbare data in extended reality.
Deelsessies
Omgevingswet en virtuele participatie; Sander Meinders en Quirijn van der Goes, Centric
CityEngine, 3D software voor stedelijk ontwerp; Marc Post en Andy Benjamins, Kadaster
Eerst zien dan geloven! VR/AR in ruimtelijke processen; Jesse Stammers, Antea Group
Geodesign en Minecraft, Mark Opmeer, VU Amsterdam
3D-modellering van geluid in Virtual Reality, Henk de Kluijver, Phonair
Serious gaming en ontwerpen van 3D steden, Hansje Hooghiemstra, Tygron
Alle deelsessies vinden tweemaal plaats. Steeds in groepen van maximaal 15 deelnemers.
Zelf AR en VR beleven
3D Virtual Reality: teleporteer jezelf naar verschillende gemeenten in 3D VR. Geheel gegenereerd uit authentieke en eigen data.
3D Augmented Reality: 3D AR demo van asset management in de leefomgeving. Op de binnenplaats van het event.
Deze belevingssessies vinden vier maal plaats. In groepen van maximaal 15 deelnemers. Na afloop ontvangt iedere deelnemer aan een dergelijke sessie een VR bril voor de eigen Smartphone. Onder de deelnemers wordt tijdens de plenaire slotsessie tevens een echte Oculus Go verloot.
Datum en locatie
25 september 2018 bij De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort
De Observant kent een rijke historie en is naast een congrescentrum tevens de vestigingslocatie van het Centrum voor Archeologie.

DAGPROGRAMMA
09.00 uur ontvangst
09.30 uur opening door Jantien Stoter
09.45 uur Plenair programma in de grote zaal
11.00 uur Pauze
11.15 uur Deelsessies: demonstraties en workshops
12.45 uur Lunch in de binnentuin
13.30 uur Deelsessies: demonstraties en workshops
15.00 uur Plenair programma in de grote zaal
16.15 uur Samenvatting door Jantien Stoter
16.30 uur borrel in de binnentuin
Sprekers
- Prof. dr. Jantien Stoter houdt zich als hoogleraar 3D geoinformation bezig met de technieken om ruimtelijke informatie te beheren, maar ook beschikbaar te maken en te gebruiken binnen informatie infrastructuren, alsmede de afspraken die hiervoor nodig zijn.
- Prof. Henk Scholten is professor in Spatial Informatics at the Faculty of Economics of the Vrije Universiteit Amsterdam. He is also founder and CEO of Geodan Holding, one of the largest European companies specialised in Geo-IT. Further, he is programme director of UNIGIS Amsterdam, distance-learning MSc in GIS.
- Ir. Louis Smit is strategisch adviseur geo-informatie bij de City of Rotterdam.
- Mr. Harry van Boven MBA MCDM is jurist, bedrijfs- en bestuurskundige. Hij publiceerde eerder over thema’s als virtualisme en transrealiteit. Momenteel werkt hij aan het boek ‘Virtuele Overheid’.
- Ed Fennema studeerde en doceerde marketing en bedrijfseconomie en ontwikkelde zich als tech entrepreneur. Ed specialiseert zich thans als consultant in het beleefbaar maken van data in virtuele werelden. Verder is hij mede-auteur van het boek @Hearts @Minds #Transreality.
- Sander Meinders, Business Developer, Product Manager, Best value coach en één van de drijvende krachten achter ‘het Omgevingscollectief‘ bij Centric.
- Quirijn van Goes MSc (Centric), Enterprise Product Alignment Manager bij Centric.
- Marc Post MSc (Kadaster), Senior GIS Specialist bij Kadaster.
- Andy Benjamins (Kadaster), 3D Modelleur / 3D Designer / Gis Medewerker bij Kadaster.
- Jesse Stammers Msc (Antea Group), Adviseur Strategie & Besluitvorming bij Antea Group.
- Drs. Mark Opmeer (VU Amsterdam), Assistant professor / researcher aan de VU Amsterdam.
- Ir. Henk de Kluijver (Phonair), Consultant Phonair-Geluidsadvies.
- Hansje Hooghiemstra (Tygron), Business Developer & Trainer bij Tygron.
Deelsessie A
Omgevingswet en virtuele participatie; Sander Meinders, Quirijn van der Goes, Centric
Inzet van data driven 3D Virtual Reality bij de ontwikkeling van visie op de toekomst van uw gemeente. Zo is de impact van plannen al duidelijk voordat er knopen worden doorgehakt.
Deelsessie B
CityEngine, 3D software voor stedelijke ontwerp; Marc Post en Andy Benjamins, Kadaster
3D-visualisaties bieden u de mogelijkheid om de ruimtelijke relatie van projecten in te zien of de haalbaarheid van plannen en de effecten van geplande ontwikkelingen te evalueren.
Deelsessie C
Eerst zien dan geloven! VR/AR in ruimtelijke processen; Jesse Stammers, Antea Group
In het veranderende werkveld van een ruimtelijke ontwikkelaar maken beleefbare visualisaties het mogelijk om een realistische wereld te creëren. Virtual en augmented reality toepassingen maken plannen daarmee levend.
Deelsessie D
Geodesign en Minecraft, Mark Opmeer, VU Amsterdam
Het integreren van échte data in virtuele en speelbare versies van de werkelijkheid is handig en stimulerend bij het oplossen van ruimtelijke vraagstukken. Dat bewijst Geocraft, de geodesign versie van Minecraft.
Deelsessie E
3D-modellering van geluid in Virtual Reality, Henk de Kluijver, Phonair
Een landelijk 3D-model dat automatisch gegenereerd wordt op basis van beschikbare digitale basisregistraties kan worden toegepast voor geluidsstudies (SRM2) maar ook in Virtual Reality verkenningen van de leefomgeving. Luister en kijk naar klinkende voorbeelden.
Deelsessie F
Serious gaming en ontwerpen van 3D steden, Hansje Hooghiemstra, Tygron
De real-life SimCity Serious games van Tygron bieden voor ruimtelijke gebiedsontwikkeling een veilige omgeving om in te experimenteren. Daarnaast vormen ze een krachtig middel om draagvlak te creëren.
Alle deelsessies vinden tweemaal plaats. Steeds in groepen van maximaal 15 deelnemers.
Belevingssessies
Iedere deelnemer kan zelf VR en AR ervaren. Deze beleving-sessies vinden vier maal plaats. In groepen van maximaal 15 deelnemers. Na afloop ontvangt iedere deelnemer aan een dergelijke sessie een VR bril voor de eigen Smartphone. Onder de deelnemers wordt tijdens de plenaire slotsessie tevens een echte Oculus Go verloot.
Investering
Om tijdens de AR/VR-workshops alle deelnemers een virtuele ervaring te kunnen bieden is het aantal deelnemers aan dit event beperkt tot 75 personen. Plaatsing vindt plaats op basis van volgorde van aanmelding (vol = vol).
Uw bijdrage aan deze dag bedraagt 495 Euro per deelnemer*, inclusief lunch en borrel in de binnentuin. Hiervoor wordt u in 8 uren helemaal bijgepraat over het praktisch gebruik van eigen omgevingsdata in 3D-, Virtual-, Augmented-, Diminished- en Mixed-Reality. Technieken die voor de (lokale) overheid op dit moment ook echt inzetbaar zijn. Voor zaken als stedelijke ontwikkeling, ruimtelijke planning, asset management, veiligheid, kwaliteit, citymarketing en burgerparticipatie. Een kans die u niet mag missen!
Daarnaast ontvangen alle deelnemers een VR-bril waar de eigen smartphone in kan worden geplaatst. Onder de aanwezigen wordt daarnaast nog een Oculus Go VR-bril verloot.
Voor vragen kunt u mailen naar info@publiekacademie.nl.
* Alle bedragen zijn exclusief BTW. De leveringsvoorwaarden van de Publiek Academie / Publiek.nl zijn van toepassing. Bij te weinig inschrijvingen zal het event geen doorgang vinden en gefactureerde bedragen per omgaande worden gecrediteerd.